Buang Sel Kulit Mati

Siapa kat sini yang tak pernah @ tak konsisten memakai scrub atau masker untuk kulit muka? 🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️ Dulu Chik Ja pun sejenis yang bukan nak menjaga muka sangat. Apatah lagi nak ada basic skin care yang betul. Skrub dengan masker apatah lagi kan 😂 Bila dah masuk pertengahan 30an mulalah timbul sikit keinsafan dalam diri…Read more »

Make-up Sempena CNY 2019

Ada sesiapa yang nak menghadiri jamuan rumah terbuka esok sempena perayaan Tahun Baru Cina? Atau korang ada buat rumah terbuka untuk meraikan kawan-kawan sempena Tahun Baru Cina? Tapi tak tahu nak pakai makeup apa untuk tampil berseri walaupun simple? Nahhhhh Chik Ja ada contoh makeup yang simple tapi bila pakai nampak berseri dan tak adalah…Read more »

Wajib untuk Travel

Oil Free Hydrating Gel Orang selalu sebut OFHG nama manja dia 😍 Ini adalah item wajib kalau setiap kali Chik Ja pergi bercuti terutama kalau pergi ke tempat sejuk, selain daripada CC Cream. Untuk orang yang kulit berminyak macam Chik Ja ni memang sesuai sangat pakai OFHG ni. Selain membantu mengawal minyak berlebihan kat muka…Read more »

Harga Sebuah Impian

Syukur Alhamdulillah dapat juga dating dengan Director Mary Kay Chik Ja tadi kat Shah Alam. Last jumpa coaching tak silap masa bulan September tahun lepas. Maka banyaklah bercerita tadi. Chik Ja hari ni belajar tentang impian. Baru hari ni tau cara nak mengira kos impian sendiri. Eh eh Ingat impin tak ada kos ke? Setiap…Read more »

Azam Tahun Baru 2019

Apa azam tahun baru korang? Antaranya ada tak, nak kulit yang sihat? Bila kulit sihat, automatik nampak cantik. Tapi kena ingat ya.. kulit sihat tak bermakna jerawat tak keluar. Jerawat keluar itu petanda kulit sedang bekerja membuang toksin dari kulit. Eloklah kan toksin tu keluar melalui jerawat. Daripada toksin tu serap dalam darah korang lepas…Read more »