Skincare Masa Travel

Kalau Chik Ja pergi travel, beg ni memang Chik Ja letak barang-barang Skin Care Chik Ja.

Bagi Chik Ja, waktu travel bukanlah alasan Chik Ja untuk skip rutin Skincare. Sebab yang pernah Chik Ja alami, waktu lepas travel lah kulit muka senang mengalami perubahan. Contohnya sunburn, kering, merah-merah, mengelupas.

Kalau perasan, waktu travel kita senang skip rutin penjagaan kulit muka kita, sebab kita nak cepat sampai buat endah tak endah. Tak boleh lah gitu. Kalau dah biasa jaga kulit, tiba-tiba tak jaga nanti dia merajuk.

Nak-nak kalau travel ke luar negara, perubahan cuaca, pemakanan memang boleh memberi kesan kepada kulit kita. Chik Ja bagitau sebab Chik Ja dah alami. Sampai suami tegur, kulit awak banyak sangat mengelupas. Masa tu belum pakai Mary Kay lagi. Jadi mungkin skincare masa tu tak sesuai dipakai bila ada di luar negara.

Sekarang, bila dah konsisten dengan Mary Kay, Chik Ja tak risau lagi. Selagi menjaga, In Shaa Allah terjaga 🤗

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s