Lipstik Semi-Shine

Rosewood

Ni adalah salah 1 warna lipstik semi-shine dari Mary Kay yang menjadi kegemaran Chik Ja. Bila pakai jenis semi-shine, tak perlu pakai lip balm, terus calit lipstik ni memang dah nampak lembap tekstur dia.

Dulu Chik Ja suka pakai lipstik jenis matte yang jadi kering nampak macam waterproof tu. Tapi bila nak solat jadi leceh sebab kena cuci dan tanggalkan betul-betul. Kalau tak, ambil wudu’ tak sah nanti.

Lagipun sejak Chik Ja tahu lipstik yang tahan lamaaaaa tu kebanyakannya mengandungi kandungan chemical yang merbahaya, Chik Ja dah tak pakai lagi. Chik Ja pakai Mary Kay punya je sebab memang tidak mengandungi lead atau plumbum untuk buat warna tu stay lama pada bibir Chik Ja.

Jadi, normal lah kan bila makan minyak-minyak, minum air semua, warna lipstik Mary Kay tak tahan lama sebab memang tiada kandungan plumbum.

Lagipun bibir Chik Ja ni jenis yang cepat kering dulu. Bila konsisten pakai skrub dan lip balm dari Mary Kay, Alhamdulillah bibir tak kering lagi.

Lipstik Mary Kay ni yang paling best boleh merawat bibir sekali sebab ada Shea Butter, Jojoba Oil, dan juga Vitamin E. Sambil cantik, sambil merawat. Memang bestlah kan 😍

WhatsApp Image 2018-09-14 at 4.09.23 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s